DocFest

Opdrachten voor Docfest

Promo Docfest 2017

Een promo met beelden van de afgelopen jaren om het gevoel van Docfest over te brengen. Bedoeld voor gebruik op Facebook en andere social media.

360 VR Video

Een tweede promo, in 360 graden video. Zo kun je letterlijk rondkijken op de verschillende locaties, waar het festival plaats gaat vinden.

Technische ondersteuning

Hulp op locatie, maar ook mediaspelers voorbereiden, films omzetten naar verschillende bestandsformaten (zoals DCP). Maar ook begeleiding van de bezoekers bij de VR films.

Promo video Docfest

Docfest on Tour

Deze videopromo is een montage uit bestaand videomateriaal van voorgaande edities van Docfest. De vraag was een edit te maken die de juiste sfeer laat zien: Een laagdrempelig filmfestival dat naast de documentaires vooral draait om gezelligheid met goed eten en drinken.
Docfest is een jaarlijks terugkerende documentaire festival in Maastricht. Naast het jaarlijks festival in Maastricht tourt Docfest het hele jaar door Limburg en het grensgebied met speciale mini-edities, ‘Docfest on Tour’.

360 graden video promo

VR Promo

Een vast onderdeel van het festival in september zijn de VR documentaires en films. In aanloop naar het festival is een 360 graden promo gemaakt, om de locaties te laten zien waar alle onderdelen van het festival te zien gaan zijn. Nu nog kaal, straks helemaal aangekleed met aparte bioscopen op ongewone plekken.
De locaties in de video zijn rond de Lumière Cinema Maastricht en Pathé op het Sphinxterrein in Maastricht. Op het einde van de video staat de kijker dan ook in een zaal bij Lumière. Je kijkt op het witte doek naar de trailer voor het festival.
De film is in 360 te bekijken via Youtube, via Google Cardboard systemen of andere VR apparaten als de Oculus Rift en HTC Vive.

Technische ondersteuning

Docfest on Tour

De allereerste Docfest on Tour waar films worden vertoond in gekke bioscoopzalen in en rondom de brouwerij en het BrouwLokaal van Gulpener. Bezoekers konden zo ook met de VR-bril op tussen de brouwketels in de micro-brouwerij in 360 graden kijken naar documentaires. Maeker verzorgde de technische ondersteuning daarvoor.

Docfest on Tour zijn mini-edities van het festival dat altijd in Maastricht gehouden wordt. Het bestaat uit een 10-tal korte en lange documentaires van lokale en internationale makers, presentaties, discussies en vraaggesprekken. De filmzalen op ongewone en onverwachte plekken is écht Docfest.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

WhatsApp WhatsApp Ron