Contact

WELKE BEDRIJFSFILM
PAST HET BEST?

Ontdek de verschillende soorten bedrijfsfilms: Welke past bij jouw bedrijf?

Scroll omlaag
Bedrijfsfilm

Wat maakt een goede bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm (of corporate video) is een krachtig middel om jouw merkidentiteit, producten of diensten op een aantrekkelijke en effectieve manier te presenteren. Een goed gemaakte bedrijfsfilm kan jouw doelgroep informeren, inspireren en activeren, maar je kunt ook een gevoel overbrengen met een moodfilm. Het gevoel waar jij voor staat. Maar wat maakt een bedrijfsfilm écht effectief? En moet het hele bedrijf van kop tot teen uitgelegd worden?

 

Duidelijk doel en doelgroep

We bepalen samen vooraf wat je wilt bereiken: merkbekendheid, leadgeneratie of klantenbinding. Definieer je doelgroep en stem de stijl en boodschap van de bedrijfs-video hierop af.

 

Sterk verhaal (Storytelling)

Mensen onthouden verhalen beter dan droge feiten. Vertel een authentiek verhaal dat jouw kernwaarden en missie weerspiegelt. Een emotionele of inspirerende insteek helpt bij het creëren van een sterke connectie met de kijker.

 

Voorbeeld 1: Landgoed Moerslag

Landgoed Moerslag ligt in het zuidelijkste puntje van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het is een kleinsschalig vakantieresort dat met een moodfilm haar bedrijf wilde laten zien.

 

De doelgroep werd gedefinieerd tot jonge mensen, die nog net geen kinderen hebben of nét wel: Babymooners.

 

Het doel was met deze film te laten zien welk gevoel je overhoudt aan hier te verblijven: Heerlijk privé slapen, lekker erop uit in de buurt, de stad Maastricht bezoeken, vertoeven in het landschap of in een hottub of jacuzzi: Luxe beleven.

Professioneel script en structuur

Een goed geschreven script of plan vormt de absolute basis van een sterke bedrijfsfilm.

  • Begin: Trek direct de aandacht met een visueel sterke opening.
  • Midden: Vertel wat jouw bedrijf uniek maakt en hoe jij waarde toevoegt.
  • Eind: Sluit af met een overtuigende call-to-action (CTA).

Hoge beeld- en geluidskwaliteit

We maken uiteraard gebruik van professionele opnames, belichting en montage om een verzorgde uitstraling te garanderen.

Zorg voor een stabiele camera en scherpe beelden in 4K. Audio is cruciaal: duidelijke voice-overs en passende achtergrondmuziek versterken de boodschap van de corporate video.

Voorbeeld 2: EPSA Awards

EIPA (European Institute of Public Administration) ondersteunt Europese overheden met training en advies. EPSA (European Public Sector Award), uitgereikt door EIPA, beloont innovatieve en effectieve overheidsprojecten in Europa.

 

De bedoeling van deze film was goed uit te leggen wat EIPA is en waarom de EPSA awards belangrijk zijn. De gesproken tekst is belangrijk en moet goed van tevoren worden bepaald. Maar hoe beeld je dat vervolgens uit?

Een goede voice-over en een opvallende techniek (een animatie in ‘isometric’ stijl) zorgen ervoor dat het makkelijk kijkt. De CTA op het einde zorgde tenslotte voor de aanmeldingen.

Creatief en uniek concept

Onderscheid jezelf van de concurrentie door een originele invalshoek te kiezen. Gebruik animaties, slow motion, timelapse of dronebeelden als dit past bij jouw merkidentiteit.

Visuele Identiteit en Branding

De bedrijfsfilm gaat natuurlijk aansluiten bij jouw huisstijl (kleuren, logo’s, lettertypes – alles volgens het brand book). Een consistente visuele stijl vergroot de herkenbaarheid van je merk.

Optimalisatie voor allerlei kanalen

Zorg voor verschillende versies: een langere voor YouTube en korte snippets voor social media. Vooral voor de social media kanalen geldt: Voeg ondertitels toe, aangezien veel mensen zonder geluid kijken. De eerste paar seconden zijn belangrijk om te laten zien waar de film over gaat.

 

Een goede video verdient een strategische verspreiding. Plaats de video op je website, social media, in e-mails en advertentie campagnes. Denk na over betaalde middelen om een groter publiek te bereiken.

Analyse en Optimalisatie

Gebruik tools zoals Google Analytics en YouTube-statistieken om te meten hoe jouw video presteert. Pas je strategie aan op basis van de resultaten.

Door deze elementen te combineren, creëer je een bedrijfsfilm die niet alleen de aandacht trekt, maar ook een blijvende indruk achterlaat en conversies genereert.

Voorbeeld 3: Korzo

Korzo is een cultuurpodium en productiehuis in Den Haag dat zich richt op hedendaagse dans, theater, muziek en performancekunst.

 

Ze zochten een film die liet zien wat het gevoel is dat je overhoudt aan een avond Korzo. De beelden zijn een montage van allerlei voorstellingen die bij hen langskomen: circus, dans of theater.

 

Van deze montage zijn allerlei ‘uitsnedes’ gemaakt: Een verticale voor op de Story’s van Instagram, een vierkante voor Linkedin, een normale 16:9 versie voor Youtube. Zodat de film op elk platform opvalt en de maximale schermgrootte benut.

 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

01.